Polen: het nieuwe Duitsland. Maar niemand ziet het.
Onbekend maakt onbelegd. In de financiële wereld is weinig aandacht voor snelgroeiende Oost-Europese economieën zoals Polen. Missen beleggers hierdoor kansrijke aandelen?
Robeco’s Actieve ETF’s: wel de lusten, veel minder lasten
Robeco stapt nu in de actieve ETF-groeimarkt met de lancering van vier nieuwe actieve ETF’s. Een sterk debuut, om twee redenen.
Twee vragen en een kristallen bol voor het cijferseizoen
Het cijferseizoen is weer begonnen. Dat betekent dat er weer veel nieuws op ons afkomt, maar niet alles is even relevant. Twee vragen kunnen helpen om de ruis te filteren. En je kristallen bol kan je net zo goed thuislaten, blijkt uit een recent experiment.
Overheidsschulden op recordhoogte: "Everything is Gonna Be Alright?"
Niet alleen de beurzen, ook de overheidsschulden bereiken wereldwijd record na record. En weinig politici lijken dat aan te willen pakken, waardoor er steeds meer geld wordt besteed aan schuldfinanciering. Deze trend is wereldwijd waarneembaar, met één verrassende uitzondering.
Volg niet de verkiezingen, maar de politici
Iedereen kijkt naar de Amerikaanse verkiezingen - maar misschien kan je beter kijken naar de aandelen die door Amerikaanse politici worden gekozen.
Actief beheerde ETF’s: last chance saloon voor actief management
Sinds vorig jaar staat er wereldwijd meer vermogen uit in ETF's dan in beleggingsfondsen. Een niche binnen de ETF wereld; de actief beheerde ETF, kan actief management de kans geven om eindelijk weer eens wat marktaandeel terug te winnen.
Remember to be back in september. Of toch niet?
Terug naar school en ook terug naar de beurs, als we de beurswijsheid "Sell in May and go away, but remember to come back in September" moeten geloven. Of is "Beware of September" een beter devies?
Gaat Ebusco nu achter (het) Peloton aan?
Ebusco vervangt per direct topman Bijvelds om het bedrijf weer op de rit te krijgen. Het Amerikaanse Peloton en ex-CEO Foley bieden wellicht wat hoop en inspiratie.
Na 20 jaar op de beurs is Google nu zelf op zoek
20 jaar geleden ging Google naar de beurs. 6600% rendement verder staat het bedrijf achter in de AI-wedstrijd. Volgens de ex-CEO komt dat door thuiswerken, maar er is meer aan de hand.
De Fed gaat het voor ons fixen. Toch?
De markt vraag zich na wat teleurstellende cijfers af of de Fed wellicht te lang heeft gewacht met een renteverlaging. Waarom is dat eigenlijk belangrijk voor lange termijn beleggers? En de Fed kan het gewoon toch nog fixen?
Cijferseizoen: overtuigende AI verhalen nodig
AI was ook dit jaar de drijvende kracht achter de beurs. Maar beleggers willen zo langzamerhand wel overtuigende verhalen over winstgevendheid of groei horen om vertrouwen te blijven houden in de hoge waarderingen.
Broodje derivaat verhaal
Een bekend experiment met apen doet me denken aan de houding ten opzichte van derivaten. Maar door de lage rente en lage volatiliteit zijn zogenaamde garantieproducten wellicht toch wel weer interessant nu.
AI, Musk, S&P -86% en een Taylor made strategie
De beurs blijft doorstijgen door AI, met deze week eindelijk een hoofdrol voor Apple. Musk is geen ETF fan maar misschien zou hij dat wel moeten zijn en de AFM waarschuwt voor een correctie. Tot slot een suggestie voor Swifties.
De regel van 72: boeien?
Met de regel van 72 kan je eenvoudig uitrekenen hoe snel een investering in waarde verdubbelt. Dat is natuurlijk leuk op feesten en partijen, maar heb je ook iets aan deze regel?
De Dow Jones, Nvidia en Intel: party like it’s 1999
Een 25 jaar oude voorspelling over de Dow Jones is uitgekomen. En na 25 jaar gaat Intel misschien uit deze index, om vervangen te worden door Nvidia. Symbolischer kan het haast niet.
Greed is good, patience is better
De echte Gordon Gekko is overleden, maar zijn geest leeft voort bij de memetraders die GameStop kochten op basis van één tweet. En dat is niet de manier om het ‘huis’ te verslaan.
Is Buffett in de loop der tijd een passieve belegger geworden?
Vorige week vond de jaarlijkse Berkshire vergadering weer plaats met een glansrol voor de inmiddels 93-jarige Buffett. Buffett is nog steeds zeer actief, maar op beleggingsgebied kan je hem inmiddels misschien wel een passieve belegger noemen.
Kom in de top 2% beleggers van NL met 100 euro per maand
Om qua vermogen in de top 2% van Nederlandse beleggers te komen heb je 100 euro per maand en een lange adem nodig. Zet 2050 maar alvast in de agenda.
De beste manier om in te spelen op de Amerikaanse verkiezingen…
De Amerikaanse verkiezing komen er aan. Met welke aandelen kan je hier op inspelen en welke kandidaat is beter voor de beurs?
Geen grap: daar ligt 100 euro op straat!
Laat jij misschien ook geld op straat liggen zoals de twee economen uit die hilarische grap?